Jarní soustředění Toskánsko

V závěru měsíce března jsme strávili 2 týdny v sedle kol Trek ve střední Itálii. Již několik let pravidelně polykáme počáteční jarní kilometry v námi tolik oblíbeném Toskánsku. Tato oblast je cyklistice zaslíbená díky svým terénům, ohleduplnosti místních obyvatel a podporuje to i zdejší teplé a stálé počasí. Zaslíbená jak té silniční, se zajímavými stoupáními i sjezdy, které je možno kombinovat s naprosto rovinatými úseky, tak i té horské. V podstatě stovky kilometrů přírodních nebo uměle vybudovaných a velmi dobře udržovaných trailů vyhledává v poslední době nejen MTB veřejnost, ale především také profesionální jezdci ze světové MTB scény, které není až takový problém v této oblasti potkat. Ostatně i taková hvězda jako Nino Schurter a další, zde absolvují tréninkové dávky nebo některé přípravné závody. Zkrátka každý si zde přijde na své, my kombinujeme oboje. Silniční tréninky absolvujeme na silničních kolech Trek Émonda/Madone, do terénu pak vyrážíme na celoodpružených modelech Trek Supercaliber.
Zhruba tisícovka kilometrů v kombinaci kvalitního tréninku techniky jízdy na trailech je pro nás správným základem do sezóny. Dobře zde ověříme také materiál a otestujeme pro Vás nové produkty z naší nabídky jako např. pláště Pirelli či Continental. Rádi také ochutnáme místní gastronomické speciality a nevynecháme každodenní espresso v některé z místních kaváren. I to k pěkné cyklistice přeci patří!?
Druhým rokem se k nám přidává i parta našich věrných zákazníků a dobrých kamarádů, kteří si tuto oblast také zamilovali, stejně jako my.

 

Zpět do obchodu