Dražba dresu pro Julinku

Dražíme originální dres Q 36.5 PRO CYCLING TEAMU pro dobrou věc!
Unikátní originální dres, respektive jeho dražba, může pomoci malé Julince o krok dále v léčbě vrozené pohybové vady.

 

IMG_5659

 

 

 VYDRAŽENO! 

 

Dres Pavla Nováka respektive profesionálního švýcarského Q 36.5 PRO CYCLING TEAMU vydražil pan Michal Hroníček. 

Předání, poděkování i gratulace ze strany rodičů Julinky proběhlo 21.12. 2023 v prostorách naší prodejny.

My za Cycle Experts se s poděkováním i gratulací připojujeme jak výherci, tak všem, kteří se této dobročinné akce zúčastnili.

Přejeme šťastné a veselé Vánoce a především každému hodně zdraví!

 

IMG_6429

 
Právě pohyb a sport, běžná aktivita pro většinu z nás, kterou by Julinka z Nové Bystřice nikdy nemusela zažít je tím, co v tomto případě může malé holčičce pomoci v léčbě postižených nohou. Proto jsme vybrali právě „výjimečné nohy“ Pavla Nováka – jindřichohradeckého rodáka – velmi talentovaného mladého sportovce - člena české reprezentace, který je reálně velkou nadějí světové silniční cyklistiky.


Pavel věnoval do dražby originální dres profesionálního švýcarského Q 36.5 PRO CYCLING TEAMU za který startoval a oblékal ho v etapovém závodě „Okolo Turecka 2023“.  Tento trikot dovezl po osmi etapách mezi zkušenými profesionály do cíle na skvělém 23. místě - v pouhých 18ti letech (ztráta 14 min na vítěze Alexeye Lutsenka – team Astana). S trochou nadsázky bychom se mohli třeba dočkat i dražby „žlutého, růžového nebo červeného“ dresu z některé Grand Tour jako TDF, Gira či Vuelty!?
Tento podepsaný dres, který se může stát zanedlouho velice cenným a mít v budoucnu skutečně velkou hodnotu si symbolicky odnese člověk s nejvyšším finančním příspěvkem.
Přispějte prosím jakoukoliv částkou dle svých možností na dobrou věc s jasným a prokazatelným účelem.

 

JAK PŘISPĚT A ZÚČASTNIT SE DRAŽBY?

Peníze se přispívají přímo na speciální účet rodičů Julinky (číslo účtu 5291053083/0800) od 21. 11. 2023 do 18. 12. 2023, částka je absolutně libovolná a opravdu pomáhá každá koruna!
Do zprávy pro příjemce prosím uveďte kontakt na Vás pro možnost spojení v případě výhry dražby (telefon nebo e-mail).

ZVEŘEJNĚNÍ VÝHRECE A PŘEDÁNÍ DRESU

Zveřejnění výherce bude uvedeno na tomto blogu po skončení dražby (v případě shodné nejvyšší přispěné částky má přednost dříve připsaná na účet). Předání vydraženého dresu výherci proběhne v cykloprodejně Cycle Experts v 51. týdnu před Vánoci za účasti Julinky, rodičů i Pavla Nováka.  
Výpis ze speciálního účtu a vybraná částka bude po skončení dražby zveřejněna taktéž na tomto blogu.

 

PŘEDSTAVENÍ SBÍRKY

Julinka je 17 měsíční holčička, která má neuvěřitelnou radost ze života. Bohužel se narodila s velmi vážnou a velmi vzácnou vrozenou vadou nožiček, kterou ale není možné odhalit během těhotenství. Diagnóza zní- Talus Verticalis.
Že je něco špatně bylo patrné ihned po porodu. Julinka měla nožičky přitisknuté nártem k holením a chodidla zcela kolébkovitá. Zprvu se zdálo, že se jedná pouze o důsledek špatné polohy v děloze. Již po týdnu se však holčičce a celé rodině otočil život naruby.

Julinka dostala své první sádry, které měly korigovat postavení chodidel a měla je až do třísel. Tou dobou však nikdo netušil, jak vážné postižení je. Julinka absolvovala první cyklus sádrování, kdy je nutné sádry měnit každý týden kvůli růstu. Byla odeslána na vyšší pracoviště do větší nemocnice, kde byl po rentgenu diagnostikován Talus Verticalis. Bohužel ani zde se s tímto postižením doposud nesetkali, nicméně následoval další cyklus sádrování. Rodiče proto zkusili kontaktovat další, v pořadí již třetí nemocnici, tentokrát Motol. Zde neměli mnoho pacientů s tímto onemocněním, nějaké zkušenosti ale měli. Verdikt byl jasný, bez operace Julinka nikdy nebude chodit. Kvůli závažnosti operace bylo rodičům sděleno, že je velká pravděpodobnost, že po operaci přestane Julinka chodit úplně.

Před operací Julinka absolvovala další sérii sádrování a poté operační výkon. V té době bylo Julince pouhých 14 měsíců a výkon trval skoro 4 hodiny. Jednalo se totiž o celkovou rekonstrukci chodidel. Kvůli pooperačním bolestem strávila Julinka dva dny na oddělení intenzivní péče. 

Výkon se povedl a rodina si myslela, že vyhrála nad nepřízní osudu. Bohužel. Po odstranění fixačních drátů, které držely nožičky v požadovaném postavení, se nožičky opět zbortily do původního postavení, které bylo před operací.

 

Komu pomůžeme?

Julinka má touto dobou za sebou celkem 18 sádrování obou nožiček, pokaždé vysokých do třísel. I přes to všechno Julinka bojuje dál a napříč osudu se nevzdává. Je veselá, vděčná a plná radosti a užívá si nyní alespoň speciální vložky do bot, které má vyrobené na míru a může se v nich alespoň částečně pohybovat. Ty bohužel její situaci nijak neřeší, jsou pouze udržovací.

 

Na co konkrétně budou peníze z této sbírky použity?

Jedinou nadějí pro Julinku jsou speciální ortézy, na které budou peníze z této sbírky použity. Vyrábí se pouze ve Vídni. Jejich cena je 7.300 EUR. Aby se Julinka mohla postavit na nohy, začít chodit a nemít v dospělosti bolesti, potřebuje hned několik druhů ortéz, které musí navazovat na sebe. Proto tato cena není bohužel konečná, právě naopak. Ortézy je třeba měnit dle potřeby a podle rychlosti růstu nožiček, což je cca 6–9 měsíců a potřebuje jich několik v pořadí, protože léčba je v tomto případě bohužel v řádu několika let.

 

Všem přispívajícím předem děkujeme!

 

IMG_5400

Zpět do obchodu